Zuidereiland met stranden, gletsjers, fjorden enz
Door: Mariet
Blijf op de hoogte en volg Mariet
15 December 2009 | Nieuw Zeeland, Christchurch
Na mijn griepje van vorige week. Ben ik op de zondag toch maar verder gegaan naar het zuiden. Wel heb ik het wat rustiger aan gedaan, wilde natuurlijk niet weer ziek worden.
Zondag 6 december van nelson naar greymouth gereisd. Daar heerlijk geslapen in een luxe hostel. En ik had weer nieuwe vrienden gemaakt in de magic bus!
Maandag naar Franz Josef gereisd. Franz Josef is een een plaats waar een gletsjer ligt. En niet zomaar een gletsjer, deze was echt groot, zo groot had ik nog nooit een gletsjer gezien. Ik heb hier een helihike gedaan. Dit houd in dat ik een helicopter vlucht heb gedaan naar de gletsjer en weer terug en op de gletsjer heb ik 2 uur met een gids en andere toeristen rondgelopen. heel bijzonder om daar rond te lopen en te beseffen dat een week later het er weer anders uitziet omdat er nog best veel regen valt. Ik had die dag dan ook erg geluk dat de helhike doorging, aangezien de anderen waarmee ik eerder reisde, al 2 dagen gewacht hadden, aangezien het telkens werd gecancelled.
Dindag ben ik van Franz Josef naar Queenstown gereisd. Queenstown heeft een aantal leuke cafeetje. Zo ook een cafeetje met theepotten (zoals de kannetjes in 't vaatje in groningen. in de theepotjes zitten mix drankjes voor degene die 't vaatje niet kennen). Daar met wat magic mensen geweest. En verder heb een woensdag een dagtrip naar de milford sounds gedaan. De milford sounds zijn fjorden, we hebben daar een boottrip gedaan. De weg ernaar toe was minstens zo mooi met de vele watervallen. Ik heb nog nooit zo veel en zulke mooie watervallen gezien. het had de dagen ervoor en die dag zelf ook geregend, waardoor de watervallen nog groter en mooier waren.
Donderdag ben ik van Queenstown naar Dunedin gereisd en heb ik eind van de middag en de avond een wildlife tour gedaan. Ik heb geeloog pinquins van een meter afstand gezien en ik heb de blauwe pinquin ook gezien. wat een fantastische beesten. Ook heb ik zeehonden en zeeleeuwen gezien, wat veel bij elkaar en heel veel jonkies! echt schattig.
Vrijdag ben ik van Dunedin naar Lake Tekapo gereisd. In Lake Tekapo zat ik in een hostel dat aan het meer lag. Erg leuk en mooi hostel. En daarnaast was ik samen met Jelle, Sanne en Lisa toe aan hot pools die 3 minuten van het hostel vandaan waren. Dus hebben we ons 2,5 uur vermaakt in het lekkere warme water met uitzicht op het meer met de bergen.
Vanaf Lake Tekapo kan je normalitair ook de Mount Cook zien, dit is ook een gletsjer. Helaas had ik de pech dat die in de bergen lag. Maar ik heb wel mooie foto's kunnen nemen van de andere bergen.
Zaterdag zijn we van Lake Tekapo naar Christchurch gereisd. En nu zit ik al een aantal dagen in Christchurch. Christchurch is een erg engels stadje. Wel een leuk stadje. Gister zijn Sanne en ik naar het museum geweest en verder heb ik geshopd; all stars en een jurkje.
Ook hebben ze hier de botanische tuinden dus als het mooi weer is gaan we daar chillen.
En vanavond organiseer ik met Sanne een goodbye BBQ. Er komen 12 mensen, dus wordt vast gezellig.
En dan ga ik morgen naar hiljanne in Auckland en de dag erna naar Sydney. Waar ik Sanne, Jelle (beide NL) en Jessica (Canada) weer zal zien.
Nog een week hier aan de andere kant van de wereld. Het is hier super leuk...maar ik zie er ook weer naar uit om thuis te zijn en iedereen weer te zien en te spreken.
xx mariet
ps. er zijn foto's
15 December 2009 - 07:54
Evi:
Zo'n bar/disco waar je mixdrankjes in theepotten krijgt heb je in Sydney ook!! Dat is in de World Bar (dus mocht je daaruit nog eens willen drinken :P )!
Veel plezier in Sydney alvast! Hoop dat mijn tips van pas zullen komen!
xxx -
15 December 2009 - 10:21
Joke B.:
Veel plezier in Sydney en doe Ingrid de groetjes! -
15 December 2009 - 13:19
Els:
Oh je hebt pinguins gezien!!! Wil ik ook :) Ik heb liever wel theekannetjes met thee erin.
Veel plezier in Sydney!
Els -
15 December 2009 - 16:48
Mary:
leuk dat je daar ook sinterklaas hebt geviert, vond je dat niet een beetje gek. Ik vond het hier wel apart het zwart dat van mn gezicht afdrupte aangezien het zo warm is...maar het was erg gezellig. ben jij daar nog met kerst? geniet in iedergeval van je reis. knuf Mary -
15 December 2009 - 17:19
Mirte En Femke:
Marietje!
Wat gaaf die helihike!!! Moest je ook met crampons lopen op die gletser?
En pinguins! Hopelijk gaan wij die ook nog zien, maar vast niet op 1 meter afstand..
Heb zin om je huisje te bekijken als we terug zijn.
Liefs van de chica´s uit Nasca! -
16 December 2009 - 01:10
Reeuwerd:
Hey lief,
Vet mooie verhalen allemaal. Echt superleuk om te lezen, ookal heb ik al veel van je gehoord. Toch een leuke toevoeging. Ben toch wel erg benieuwd naar de foto's.
Geniet nog maar ff lekker van het warme zuiden. Als je terugkomt kan je misschien wel schaatsen, want hier is het ijs- en ijskoud.
Dikke zoen,
Mij