Noordereiland - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Mariet Meer - WaarBenJij.nu Noordereiland - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Mariet Meer - WaarBenJij.nu

Noordereiland

Door: Mariet

Blijf op de hoogte en volg Mariet

01 December 2009 | Nieuw Zeeland, Wellington

Hee hoi Allemaal,

Allereerst, bedankt voor jullie reacties! super leuk om die te lezen.

Ik zal verslag doen van mijn bezigheden op het noordereiland van Nieuw Zeeland.

Bay of Islands
Maandag 23 november Vandaag reisde ik voor het eerst met de Magic bus van Auckland naar Paihia. Paihia ligt in de bay of islands. Het was een mooi plaatsje met een erg leuk hostel. Ik had besloten om maar 1 nacht te blijven omdat ik heel nieuw zeeland wilde zien en ik moest kiezen om 1 of 3 nachten te blijven omdat de bus 1 dag in de week niet zo rijden. Dus bleef ik 1 nachtje om weer terug te gaan naar Hiljanne in auckland.
Hierdoor heb ik niet met dolfijnen gezwommen en heb ze ook niet gezien en ik heb de hole in de rock ook niet gezien. Maar goed die dolfijnen komen nog wel. Wat ik wel heb gedaan is een wandeling naar watervallen. Waren erg mooi met een mooie wandeling door de groene (voorjaars) natuur.
's Avonds gekookt in het hostel met een nederlands meisje die al 8 maanden in australie had gezeten.
Volgende dag terug naar Auckland en onderweg ook veel natuur gezien, we hadden een paar stops naar Kauri's (dit zijn hele grote en dikke bomen, ze leven hier al meer dan 1000-den jaren. Ook heb ik een Kauri museum bezocht. Mooi om te zien wat ze met het hout maken en hoe het wordt bewerkt en mooi om te zien wat ze met de gom van de kauri doen (voor sieraden en andere dingen).
's avonds bij hiljanne en tom pannekoeken gebakken.

Coromandel
Woensdagsdag op weg naar de coromandel met Magic bus. Eerst een nachtje in whitiangi gestaan. We zaten in een hostel met uitzicht op strand en zee. Verder zijn de stranden echt super super mooi in de coromandel. daarnaast zijn er mooie wandelingen in de groen begroeide bergen/heuvels. Donderdag naar Coromandel town gegaan, een minder mooie plaats. Maar wel leuke mensen in het hostel. Heb deze dagen met Esther (Nederlander)gereisd (heeft ongeveer zelfde reisschema als mij in NZ) en Grace (vrouw uit LA, America). Ook Coromandel town had mooie stranden en een mooie haven.

Midden van het Noordereiland
Vrijdag 27ste van coromandel naar Roturua gereisd. In roturua hebben we geisers gezien. wat is dat gaaf om die te zien borrelen en te roken, terwijl je daar een paar meter van af staat. Natuurlijk nog ff onze voetjes in het thermale water gedaan voor de ontspanning. 'S avonds naar de Maori Village geweest. Hier gingen 10 Maori's een aantal dansen en liederen opvoeren. Daarnaast liepen we door hun dorp en lieten ze ons spelletjes zien die ze vroeger deden en ze lieten ons zien hoe je daar leefde en kookte (de manier van koken heet hangi)
Ze koken daar met hot stones en daar je pakket eten bovenop en dat allemaal in de grond en afdekken met zand. Dit een half uur doen en je eten is gaar. Zo hebben wij die avond dus ook heerlijk vis, vlees en groenten via hangi gegeten.

Zaterdag naar Taupo gereden via de waitomo caves. In deze grotten zijn heel veel glow worms (gloeiwormen) te vinden. ik heb in deze grotten black water rafting gedaan (raften op een opblaasband in het donker). we hadden een prive tour (2 meisjes en een gids). En de gids vertelde ons erg veel over de glow worms en de grotten, super interessant en ik heb ook erg mooie foto's ervan. In Taupo aangekomen gerelaxd en met wat andere magic travellers naar een bar geweest.

Zondag de crossing track gedaan. Dit is een 6 tot 8 uur durende wandeling door een nabij gelegen national park. We liepen langs vulkaantoppen en kraters en er waren ook meren op de top van de vulkanen. We hadden erg mooi weer dus ik heb erg veel mooie uitzichtigen gezien en erg genoten. 's avonds lekker geslapen na deze vermoeiende dag.

Zuiden van het Noordereiland

Gister van Taupo naar Wellington gereden, was een lange busrit. Maar gelukkig vermaakte onze buschauffeur ons met bus bowling. De inleg was 2 dollar, dus je kon 66 dollar winnen als jij de meeste pilaren wist om te gooien in 2 beurten, dit terwijl de bus reed. Erg vermakelijk, dit ook omdat er eerst een interview van je werd afgenomen voordat je kon gaan gooien, zo leer je de mensen in de bus nog wat beter kennen.

In wellington aan gekomen, genoten van een heerlijke pizza en de bar van het hostel, waar ik daarna met een aantal nederlanders en een duits meisje lekker wijntjes heb gedronken.
Vandaag lekker uitgeslapen (tot 9 uur). En vandaag naar het museum in wellington geweest (super leuk, want ze hadden allemaal interactieve dingen en veel dingen over de natuur en dieren. Verder lekker rondgekeken in het natte Wellington.

Morgen ga ik door naar het Zuidereiland! Heb er zin in. Het schijnt daar erg mooi te zijn.
Maar dat horen jullie de volgende keer.

tot snel, xx

• 01 December 2009 - 09:58

Karin:

Hoi jij lekker aan het genieten daar?
    Is het een beetje mooi weer?
    Hier heeft het vannacht gevroren brrr.
    Heb je ook foto's??
    Nog een fijne vakantie verder!
    DOEI.

• 01 December 2009 - 12:25

Reeuwerd:

Hey lief,

Vet mooi die verhalen. BEn erg benieuwd naar de foto's. Lukt het om een paar op de site te zetten?

Dikke zoen
    Mij

• 01 December 2009 - 14:55

Susanne:

Leuk om je verhalen te lezen! Zo te horen heb je het erg naar je zin! Geniet er nog van!

Liefs Suus

• 01 December 2009 - 15:10

Joke B:

Hoi Mariët,
    Fijn dat je het naar je zin hebt daar! Volgens Ingrid is N-Z een heel mooi land!

Leuk om via je site op de hoogte te blijven!
    Groetjes uit een koud Meppel.
    JOKE.

• 01 December 2009 - 17:59

Evi:

Hi Mariet!!
    Volgens mij zie je echt superveel!! Superleuke verhalen! Ik ben alleen ook wel benieuwd naar wat foto's...
    Amuseer je nog!
    xxx

• 01 December 2009 - 22:41

Joke:

leuk verhaal veel gezien geniet er maar weer van nog 5 nachtjes dan vliegen wij ook. misschien kunnen we je nog wel ergens zien
    x mam

• 02 December 2009 - 16:11

Mirte En Femke@Chili:

Mariet wat klinkt het weer heerlijk! En sommige dingen klinken hetzelfde als watwij doen! Geisers, vulkaanlandschappen, hotsprings!
    Liefs van ons

• 03 December 2009 - 12:39

Marianne En Francien:

Hey Mariet

Tof man en geniet er maar van!

• 04 December 2009 - 07:34

Linda:

Hoi Mariet,
    Genieten daar!
    Niet alleen van de omgeving, maar ook van het lekkere weer!
    Of regent het nog veel??
    Hier is het dikke jassen weer.