Laatste dagen Perh, Bangkok tot sukhohai - Reisverslag uit Sukhothai, Thailand van Mariet Meer - WaarBenJij.nu Laatste dagen Perh, Bangkok tot sukhohai - Reisverslag uit Sukhothai, Thailand van Mariet Meer - WaarBenJij.nu

Laatste dagen Perh, Bangkok tot sukhohai

Door: Mariet

Blijf op de hoogte en volg Mariet

03 Mei 2013 | Thailand, Sukhothai

Hoi hoi Allemaal,

Inmiddels ben ik alweer een week in Thailand. Maar ik ga nog even terug naar het laatste verslag. Dat eindigde met dat we in Perth waren aangekomen. Op zondag ging Annechien al weer terug naar Nederland, we heben daarom een beetje in Perth rondgelopen en zondagmiddag heb ik zelf een beetje rondgelopen en gerelaxed in Kings Park. De Bell Tower nog eens goed bekeken en de toerist uitgehangen.

Perth
Op maandag 22 april ben ik naar Fremantle gegaan, dit is dichtbij Perth en is een havenstadje. Het stadje heeft een leuke, fijne zweer. Het heeft een grote en een kleine gevangenis, die beide niet meer in gebruik zijn. Ik heb in de grote gevangenis een rondleiding gehad en de kleine ben ik zelf doorgelopen. Daarnaast ben ik naar het scheepswrakkenmuseum geweest, hier staat oa een stuk van de batavia. Daarnaast hebben ze daar oude munten uit overijssel, gelderland enz. De schepen die in 16-17e eeuw Australie hebben ontdekt, waren voornamelijk Nederlandse schepen. Ik ontdekte dus dat de gescheidenis van Australie dezelfde is als die van ons. Ook ben ik het schip ‘Duyfken’ opgeweest, een replica welliswaar. Maar dit schip ligt in de haven en daar wordt nog regelmatig mee gezeild. Een van de mannen daar was een Nederlander, dus dat was wel leuk.

Dinsdag 23 april, was mijn laatste dag in Perth, want 24 april vloog ik om 6.50u richtng Bangkok. Op mijn laatste dag ben ik naar het National Museum geweest en ik heb genoten van het straaattheater wat er (voor de schoolkinderen die vrij zijn) was. Ik ben een rondje door Kings park gegaan en heb vanaf Kings Park nog een mooie skyline foto gemaakt. Vroeg naar bed gegaan want ik had hoofdpijn, waarschijnlijk te weinig gedronken/zonnesteek. En ik moest om 1.35u in de nacht klaar staan voor de flybus.
1.00u stond ik klaar, helaas kwam de skybus niet. Om 1.50u kwam er een skybus, maar deze bracht alleen mensen weg en kwam geen mensen ophalen, maar toch mocht ik mee. Met de man van de skybus gekeken wat er fout was gegaan, had het meisje van het hostel gezegd dat ik ’s middags vloog ipv in de ochtend, terwijl ze mij had gevraagd of ik wilde uitchecken, waarop ik antwoordde nee, morgen pas, want ik vlieg morgenochtend.
Gelukkig kwam ik op de airport aan en nog te vroeg ook, want de man van de skybus was super vriendelijk en heeft mij daar gratis afgezet.

De vlucht: Perth –Kuala Lumpur - Bangkok
Mijn vlucht was best taai. Van Perth naar Kuala Lumpur. En daar 3 uur wachten en door naar Bangkok. In de vlucht zat ik naast 2 indonesiërs, een stelletje (Mariska en Herman). Ze waren met zijn drieën, maar Henny zat verderop. Ik heb met ze geklets en ik heb in Bangkok gevraagd of zij wat hadden geboekt, dat hadden ze niet. Toen heb ik gevraagd of ik met ze mee mocht en dat mocht.

Bangkok, wijk: Sukumvit, samen met de indonesiërs
Dus met zijn vieren in de taxi naar Sukumvit, een wijk van Bangkok. Eerste hostel was niets. Op straat gevraagd en tweede was wel Ok. Een 4 persoonskamer met eigen douche en toilet. Zij waren hier 3 nachten dus ik bleef daar ook 3 nachten. De eerste avond moest ik erg aan bangkok wennen. Het was druk en groot en ik voelde mij niet helemaal prettig en veilig. Maar Henny haalde mij over om naar Khao San Road (de backpackerssreet) te gaan. Dit heb ik gedaan en daar Pad thai gegeten van een straatstalletje.

Super moe, mijn bedje ingerold. Op 25 april zelf op pad gegaan om de tempels in Bangkok te bewonderen: Wat Arun, Wat Pho, en een tempel bij het grand palace met beschiktiging van de grand palace. Het was overweldigend, groot, mooi, glanzend en super. Ik wist soms niet waar ik moest kijken. Bij Wat Arun een meisje uit Duitsland gesproken en bij Wat Pho nog monnikken gezien en daarna ik gesprek geraakt met Thomas uit Abudabi. Met Thomas naar een monument gelopen, welke niet interessant bleek. En daarna hebben we een toeristische boottocht gedaan van een uur over de klongs (de rivieren in bangkok). Langs achterbuurten gevaren en vele huizen op palen gezien en vele zwemmende/spelende kinderen gezien en er waren 2 bootjes a la floating market, die alles veel te duur verkochten.
Uiteindelijk afgezet bij het National Museum, welke inmiddels al gesloten was. Thomas en ik gingen richting Khao San Road (backpackersstreet) om wat te drinken en vervolgens ook iets gegeten, het was een gezellig avond. En toe ik om 22.45u terug was op de kamer waren de Indonesiërs al een beetje bezorgd.

Dagtour met Henny naar Ayutthaya
Vrijdag 26 april, toen ik wakker werd, vroeg Henny of ik mee ging naar Ayutthaya, dit is een plaats ong. 100km van Bangkok af en daar zijn ruines van tempels. Dit hebben we gedaan. Met de bus en trein naar Ayuthaya. Vervolgens 3 uur een tuk-tuk genomen, die ons naar alle tempels (ruïne tempels) reed.
S avonds ging Henny nog naar de asian market, en ik kon mee. Maar ik was opeens een beetje bedroefd omdat ik nog geen plannen had voor de dag erna. En er geen plek meer was in het hostel en ik dus ook nog geen nieuwe slaapplaats had. Dus ik ben die avond thuis gebleven en heb ook op internet gekeken voor bussen/treinen en trips.

Bangkok, wijk: Khao San Road (Backpackersstreet), Alleen op reis
Zaterdag 27 april op zoek gegaan naar een nieuw hostel, nu in de buurt van Khao San Road, deze was snel gevonden. Mijn spullen opgehaald en naar het nieuwe hostel gegaan, nadat ik afscheid had genomen van Mariska, Herman en Henny.
Die dag lekker rondgelopen en naar het National Museum geweest.

Zondag 18 en maandag 29 april tours gegaan. Zondag naar de floating Market. Dit was super. ‘s Middags weer in Bangkok rondgelopen en een nieuwe batterij voor mijn telefoon gekocht voor 2,75 euro. En hij doet het nu weer een stuk beter, was de beste koop ever.

Maandag naar een monument voor de tweede wereld oorlog geweest en naar de bridge over de River Kwai. En ik heb op een olifant gereden samen met Phi, dit was hobbelig maar super. Ook hebben we vlot gedreven met Phi, Christof en Hannes en nog meer mensen van de tour. Maar met deze 3 was ik in gesprek geraakt. Na het vlot drijven nog naar een waterval geweest en naar de tijgertempel. Bij de tijgertempel kan je foto’s maken met tijgers. Deze tijgers zijn helemaal tam. De foto’s vooraf zijn geweldig om te zien, maar als je er bent leven die tijgers als in een dierentuin en eigenlijk nog veel erg. Het was te toeristisch. Ik vond het niks.
Terug in Bankok met Phi, Christof en Hannes ergens wat gaan eten en daarna gaan borrelen.
We zijn naar hetzelfde café gegaan waar ik met Thomas ook was geweest. Dit is bovenin een gebouw. Je hebt uitzicht op Khao San Road, dus alle toeristen en gezellig. En er speelt een man live muziek (gitaar en zang). Hij is briljant goed in spelen. En hij speelde zelfs ‘het is een nacht’, al was de uitspraak van deze tekst erg bijzonder. Na de vele biertjes terug naar het hostel, want dinsdagochtend moest ik om 10u de trein.

Trein van Bangkok naar Pak Chong
Een beetje brakjes was ik om 6uur al wakker, vanwege de warmte hier (35-38 graden). Ik heb een tuk tuk genomen naar het station waar ik de trein naar Pak Chong heb genomen.
Pak Chong is niet echt toeristisch. Dus even wennen en kijken hoe ik mijn weg hier ging vinden. Na het afslaan van een vrouw die een guesthouse met tours aanbood op het station en later weer in de straat van het station (dit voelde niet goed, misschien is mijn bagage dan niet veilig als ik een tour doe, dacht ik nog), het hotel genomen dat 500 meter van het treinstation zit en gevraagd of ze ook tours naar het National Park Khao Yai deden. Dat deden ze niet, maar ze belden de gids op die langs zou komen. De gids (een man en vrouw) kwamen om 18u langs, na 5-10 minuten praten heb ik de tour geboekt. En daarnaast een busreis voor 2 mei van Ayutthaya naar Sukhothai, de oude hoofdstad met ook allemaal ruines, geboekt. Nu maar hopen dat ze de waarheid spreken en ik niet veel en veel te veel heb betaald.

National Park Khao Yai
Woensdag 1 mei werd ik om 7.30u opgepikt vanaf het hotel naar de tour in NP Khao Yai. We gingen eerst naar het greenleaf guesthouse, waar de tour van was. Hier kon ik blijkbaar nog ontbijten, dus nog maar ff vers fruit genomen als ontbijt. Na een gezellig praatje met mede tour-genoten, zijn we richting NP gegaan. Op de echte safari manier; een truck, waar wij op bankjes achterin zaten met alles open. De tour was super, we hebben witte apen gezien die van de ene boom naar de andere boom slingerden. En we hebben de neushoornvogel gezien, waarvan er in het park 3 soorten waren, maar je deze bijna nooit zou zien. Dus erg speciaal. We hebben een slang gezien en een schorpioen. En een duizendpoot, een mooie waterval en heel veel natuur en groen, we liepen echt door de jungle. Later op de middag zagen we nog andere apen en een olifant. Het was echt super. En de ander tour-genoten waren ook super leuk. Toen we terug gingen, zijn we weer bij het guesthouse gestopt en heb ik met de tour-genoten samen gegeten, erg gezellig. Vervolgens werd ik teruggebracht naar mijn hotel.

Trein en bus: Pak Chong – Ayutthaya , Ayutthaya – Sukhothai
Donderdag 2 mei met de trein van Pak Chong naar Ayutthaya gegaan, om vervolgens daar de bus te nemen naar Sukhothai. Lang op Pak Chong gewacht, want de trein had 1.30uur vertraging, zoals vaker hier het geval is. In Ayutthaya zou ik worden opgepikt om naar het busstation te worden gebracht. Dit gebeurde wel, maar liep niet direct soepel…en ik ben iets uitgebuid door die mensen, maar goed ik ben in Sukhothai met de bus gekomen, dit was 5,5 uur rijden. Daar aangekomen, de enige andere backpacker in de bus wakker gemaakt en zijn we samen met een tuk tuk naar het Gardenhouse (gasthuis) gegaan. Super plek, eigen bungalow = kamer in bungalow stijl met eigen douche en toilet en dit keer airco. Is ook best fijn met de temperaturen hier van 35+ graden.
S Avonds nog ff door het dorp/stad Sukhothai gelopen met Ian, die backpacker uit de bus. En nog wat gegeten en gedronken bij een super tof cafeetje vlakbij het gasthuis. Een cafee met een open terras op het dak en met live muziek. Was weer genieten. Ik ga zo naar het historiche pak in Sukhothai. Ruines van de oude tempels bekijken. Want in de 13e eeuw was deze stad de hoofdstad van Thailand.

Tot snel, xx Mariet

• 03 Mei 2013 - 15:07

Christiaan:

He Mariet, we hadden natuurlijk al even kort contact gehad, maar dit is toch weer indrukwekkend om te lezen. Respect hoor, dat je dat allemaal zo maar doet! In ieder geval dus ook hele mooie dingen om mee te maken/zien daar! Ben benieuwd naar de foto's!

• 03 Mei 2013 - 15:59

Femke:

Wat heb je weer veel beleefd! Geniet ervan, xx

• 04 Mei 2013 - 08:34

Irene:

Zo, dat zijn weer veel avonturen in korte tijd! Trots dat je het allemaal zo goed weet te regelen! Veel plezier met de rest van de reus in Thailand! Xx

• 04 Mei 2013 - 18:45

Esther:

Leuk om weer op de hoogte te zijn van al je belevenissen! Wat een avonturen allemaal! Zo dapper dat je dit allemaal doet! Geniet ervan! Liefs!